Lehetséges tartófuratot varázsolni az nyomkövető kulcstartóba

Ettől függetlenül biztonságosabb tartót vásárolni vagy rögtönözni hozzá – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 04. 14:10
null
Az Apple kulcstartós és tartópántos kiegészítőket készített az AirTaghez Forrás: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elveszni képes tárgyak helyzetének meghatározására használható Apple AirTag ugyan jól működik, azonban akad egy felettébb bosszantó problémája: nem rendelkezik semmiféle olyan furattal, amelyet használva fel lehet tenni például egy kulcskarikára, vagy zsinóros módszerrel hozzáerősíthető volna a megtalálni kívánt tárgyhoz.

Az Apple kulcstartós és tartópántos kiegészítőket készített az AirTaghez
Fotó: YOUTUBE.COM / APPLE

Az Apple kerülőúton oldotta meg a problémát, a darabonként 12 990 forintba kerülő kütyühöz kulcstartós és tartópántos kiegészítőket készített, ezekbe beleerősíthető a nyomkövető. Érdekes módon a saját maga által készített legolcsóbb megoldás pont annyiba kerül, mint maga az AirTag, de harmadik felek jóvoltából ennél számottevően racionálisabb árfekvésű tartók is rendelhetőek.

Az iFixit jóvoltából fény derült az AirTag gyári furathiányának okára, az apró eszköz annyira tele van hardverekkel a borítása alatt, hogy nem igazán lehetett furatot tenni rá, bár természetesen a ház méretének a növelésével, vagy egy külső fülrész hozzáadásával orvosolható lett volna a probléma. Ettől függetlenül a követő alapos átvizsgálását követően sikerült benne kihasználatlan pontot találni, így egy másfél milliméteres fúrószárral megoldható volt a furat kialakítása.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.