Megkezdte az újfajta kommentelés tesztelését a videómegosztó

Hozzá lehetne tűzni a videók specifikus pontjaihoz a hozzászólásokat.

Forrás: origo.hu2021. 05. 03. 13:47
null
Újabb trükköt lesne el más tartalommegosztó szolgáltatásoktól a YouTube Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb trükköt lesne el más tartalommegosztó szolgáltatásoktól a YouTube, szűk körben megkezdte a videók bizonyos időpontjaihoz hozzácsatolható kommentek tesztelését. A megoldással a többség már találkozhatott, például a Soundcloud zenemegosztó régóta kínál ilyen lehetőséget: a dalok hallgatása közben elolvasható, hogy az éppen szóló részhez milyen népszerű kommentárokat fűztek mások.

A funkció önmagában a YouTube esetében is hasznosnak tűnik, de jó kérdés, hogy ténylegesen mennyire működhet, hiszen a több száz vagy ezer kommentet begyűjtő videóknál kihívást jelenthet a valamilyen oknál fogva érdekes hozzászólások automatikus módszerekkel történő kiemelése.

Megkezdte a videók bizonyos időpontjaihoz hozzácsatolható kommentek tesztelését a Youtube
Fotó: Pixabay

Emellett persze a spammerek is problémát jelenthetnének, egy ilyen funkció elérhetővé válásakor garantáltan megpróbálnák különféle trükkökkel kijátszani a rendszert, hogy kéretlenül rivaldafénybe kerüljenek.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Várhatunk még egy ideig a legnépszerűbb közösségi oldal titkosítására

Mark Zuckerberg a Facebook 2019-es fejlesztői konferencián jelentős derültséget váltott ki egyes kommentátorokból a közösségi hálózat „The future is private„, azaz „A jövő privát” mantrájának leleplezésével. Azt kell érteni a jelmondat alatt, hogy meglátása szerint a jövő közösségi hálózatozása főként egyének és kisebb csoportok között megvalósuló kommunikációról fog szólni, a magánszféra védelme pedig mindenkit megillet majd.

Az ennek megvalósításával kapcsolatos konkrét elképzelések egyikeként Zuckerberg bejelentette az Instagram, a WhatsApp és a Messenger csevegők háttérbeli infrastruktúrának összekötését, továbbá a végponttól végpontig tartó titkosítás bevezetését a chatszolgáltatásokban. Az utóbbi azt jelenti, hogy a csevegés során az üzenetek közvetlenül a felhasználók készülékein kerülnek titkosításra, így elvileg még a Facebook sem képes beleolvasni a csevegések tartalmába.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.