Megszabadul az ősrégi ikonjaitól a Windows 10

Sokat közülük még a Windows 95 idején terveztek a grafikusok.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 09. 14:04
null
Pillanatok alatt települhet majd a Windows 10 tavaszi főverziója. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok ősrégi ikont még a Windows 95 idején terveztek a grafikusok. Az elmúlt körülbelül két és fél évtizedben a Microsoft több alkalommal is frissítette a Windowsban használt ikonokat, azonban a grafikusai tipikusan csak azokkal foglalkoztak, amelyek ténylegesen használatban is voltak az operációs rendszer különböző felületein. Így fordulhat elő, hogy aki meg kívánja változtatni egy program vagy mappa ikonját, az egészen meghökkentő matuzsálemekkel találja szembe a tallózóablakban, a Windows 95-ös időkig visszanyúló ikonok is vannak a repertoárban – olvasható az Origo cikkében.

Rengeteg ősrégi ikont modernizálnak az őszi Windows 10-ben a Microsoft grafikusai.
Fotó: ORIGO/WINDOWS LATEST

A Windows 10 idén ősszel érkező főverziójában végre leszámolhatnak ezekkel a Microsoft illetékesei, a legújabb nyilvánosan tesztelhető alfa verziójában modernizálták az ikonkészlet javát, bár azért továbbra is akadnak még benne retró elemek. Nem világos, hogy a főverzió kiadásáig a maradékot is lecserélik-e a grafikusok, vagy újból félmunkát végezve sorsukra hagyják azokat.

Az őszi Windows 10 különösen érdekesnek ígérkezik, hiszen a Microsoft látványosan felújítja majd az operációs rendszer grafikus felületét. Egyelőre nagyon kevés konkrétum érkezett a Sun Valley kódnévre keresztelt renovációs projektről, de jó eséllyel nem kell már sokat várni az új köntös leleplezésére, potenciálisan a május 25–27. között megrendezésre kerülő Microsoft BUILD 2021 konferencián hullhat le a lepel a frissített kinézetről.

Végleges nevet kapott a tavaszi Windows 10

Májusban fog általánosan elérhetővé válni a rendszer. Újabb régóta ért bejelentést tett a számítógépes operációs rendszerének idén tavaszi főverziója kapcsán a Microsoft, az eddig csak 21H1-es verzióként emlegetett szoftver végleges neve vélhetően kevesek őszinte meglepetésére a Windows 10 May 2021 Update lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.