időjárás -5°C Pál 2022. January 25.
logo

Végleges nevet kapott a tavaszi Windows 10

Forrás: origo.hu
2021.04.29. 19:48
Végleges nevet kapott a tavaszi Windows 10

Májusban fog általánosan elérhetővé válni a rendszer – írja az Origó.

Újabb régóta ért bejelentést tett a számítógépes operációs rendszerének idén tavaszi főverziója kapcsán a Microsoft, az eddig csak 21H1-es verzióként emlegetett szoftver végleges neve vélhetően kevesek őszinte meglepetésére a Windows 10 May 2021 Update lett.

A Microsoft megkezdte a főverzió kiadás előtti végleges tesztelését, már az Insider nyilvános tesztelői program Release Preview kiadási csatornájában lévők is telepíthetik azt, az első stabil változata előreláthatóan a 19043.928-as buildszámú verzió lesz.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Konkrét kiadási dátumot nem árult el a vállalat, azonban a buildszámból ítélve papíron a következő hibajavító kedden, azaz május 11-én válhat általánosan elérhetővé, onnantól kezdve indulhat a hullámokban történő elérhetővé tétele.

A Windows 10 May 2021 Update nem jelentős frissítés, csak egy kisebb szervizcsomag, az éppen legújabb Windows 10-et futtatóknak elég lesz egy kis javítást telepíteniük az átálláskor. A Microsoft már jó ideje az idén ősszel érkező utódjának fejlesztésére fókuszál, amely többek közt a Sun Valley kódnévre keresztelt, modernizált felhasználói felületet is hozza majd.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Javította a Windows 10 fura hibáját a Microsoft

Idén januárban egészen meghökkentő hibára derült fény a Windows 10-ben, egy speciális mappamegnyitási parancs kiadásával tönkretehetőnek bizonyultak az NTFS fájlrendszert használó rendszermeghajtók. A parancs lefutását követően a számítógép következő újraindításakor a lemezellenőrző program hosszas javítgatásba kezdett: jobb esetben képes volt helyrehozni a hiba okozta káoszt, rosszabb esetben viszont a Windows 10 teljes újratelepítésére lehetett szükség – olvasható az Origo cikkében.

Tovább