Megszólalt a Huawei egyik legnagyobb konkurense

Vállalatok kizárása fejlesztésekből az egész gazdaság versenyképességét rontja.

Forrás: MW2020. 11. 21. 11:00
Huawei logo is pictured during the media day for the Shanghai auto show in Shanghai
A Huawei logo is pictured during the media day for the Shanghai auto show in Shanghai, China April 16, 2019. REUTERS/Aly Song - RC1E8AB10000 Fotó: Aly Song
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korlátozza a szabad versenyt és kereskedelmet, végső soron pedig hátrányos hatással van az egész gazdaság versenyképességére is a Huawei kizárása az 5G mobil hálózati fejlesztésekből Svédországban konkurense, az Ericsson vezérigazgatója szerint.

Borje Ekholm, a svéd Ericsson mobil távközlési berendezésgyártó konszern, a távközlési ágazatban a Huawei egyik legnagyobb konkurensének vezérigazgatója a brit Financial Times lapnak adott interjúban leszögezte, hogy fontosnak tartja a verseny és a kereskedelem szabadságának megőrzését.

„Azok közé tartozom, akik hisznek benne, hogy a szabad verseny hosszú távon jobb vállalattá tesz bennünket. Rövid távon kellemetlen tud lenni ugyan, hosszabb távon azonban innovációra ösztönöz és így jobb termékekkel tudunk ügyfeleink rendelkezésére állni”.

Ekholm a lapnak adott interjúban annak a véleményének adott hangot, hogy a tiltó döntés miatt késedelmet fog szenvedni az 5G hálózati infrastruktúra kiépítése Európában, holott a politikának éppen hogy a lehető leggyorsabb fejlesztést kellene szorgalmaznia.

Fotó: REUTERS

„Nézzük csak meg mi is történt a 4G hálózatok fejlesztésekor. Miközben Európában még azon ment a vita, hogy mi lenne a legjobb megoldás, Amerikában és Kínában amilyen gyorsan csak tudták kiépítették a 4G hálózatot. A mobil készülékek alkalmazás-ökoszisztémájának fejlesztése így ott vett lendületet és mára amerikai és kínai cégek uralják a piacot”

– fejtette ki. – „Az 5G esetében ugyanez a helyzet. A hálózat kiépítésének a halogatása gazdasági kockázatot jelent. Európa ismét a lemaradást kockáztatja.”

Korábban a Huaweit nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kizárták az 5G hálózati fejlesztésből Svédországban. Egy bíróság azonban ennek a döntésnek egyes elemeit felfüggesztette. A svéd PTS távközlési felügyelet ezt követően viszont leállította az 5G hálózati frekvencia aukciót.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Tesztelték a vírusirtókat: max pontszámot kapott ez a gyártó

A G Data Internet Security két független tesztintézet vizsgálatain maximálisan elérhető pontszámot és minősítést ért el.

Az AV-TEST huszonkét otthoni használatra szánt biztonsági megoldást vizsgált. Megnézték a programok nyújtotta védelmet, felhasználhatóságot és gyorsaságot.

Nulladik napi kártevőkkel, drive-by támadásokkal, weboldalakról és emailekből érkező kártevőkkel próbálták ki a termékeket.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.