Minden eszközön böngészőből lesz elérhető az új játékstreamelő

Nagy bejelentéssel indította a hetet az egyik legnagyobb informatikai vállalat. A jelenleg csak Android rendszerű mobilokon és táblagépeken használható xCloud felhős játékstreamelő szolgáltatása a héten elérhetővé kezd válni számítógépeken és iOS rendszerű mobileszközökön – írta meg az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 04. 20. 11:45
Spencer, Phil
A képen, amely csak illusztráció Phil Spencer, az Xbox divízió vezetõje beszél a világ legjelentősebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2017. június 11-én Fotó: Mike Nelson Forrás: MTI/EPA/Mike Nelson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összes típusú eszközön böngészőből lesz elérhető a játékstreamelő.

Nagy bejelentéssel indította a hetet a Microsoft, a jelenleg csak Android rendszerű mobilokon és táblagépeken használható xCloud felhős játékstreamelő szolgáltatása a héten elérhetővé kezd válni számítógépeken és iOS rendszerű mobileszközökön. Az xCloud az Xbox Game Pass Ultimate havidíjas játékbérlő szolgáltatás extrája, a segítségével szerveroldali futtatással xboxos játékok játszhatóak.

A Microsoft szerint az új platformokon folyamatosan bővül majd a tesztelők köre. A héten mind a huszonkét támogatott piacon, köztük Magyarországon is meghívókat kezd küldözgetni az Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkezők számára, hogy nekiállhatnak próbálgatni a számítógépeiken, továbbá iPhone és iPad eszközeiken a játékstreamelő szolgáltatást.

Ha minden jól megy, akkor pár hónapon belül bármely előfizető képes lesz majd meghívó nélkül használni az xCloudot.

A most támogatottá váló platformokon Chrome, Edge és Safari böngészőkből lesz elérhető az xCloud, a játékok vezérléséhez vezetékes vagy vezeték nélküli gamepadre van szükség, bár az érintős vezérlést támogató címek esetében elérhető lesz az alternatív irányítási módszer. Számítógépen nincs mód az egeres és billentyűzetes vezérlésre, és a belátható jövőben semmiképp sem érdemes számítani ilyen lehetőségre.

A képen, amely csak illusztráció Phil Spencer, az Xbox divízió vezetõje beszél a világ legjelentősebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2017. június 11-én
Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson

Az xClouddal száznál is több játékkal szórakozhatnak a gamerek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.