Nyomkövető kiegészítő az okostelefonhoz

A kétféle méretben érkező AirTags kütyüvel elveszített tárgyak lesznek megtalálhatók.

Forrás: ORIGO.HU2020. 10. 26. 22:24
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel arra utal, hogy az Apple heteken belül hivatalosan is bemutathatja a következő kiegészítőjét, az okostelefonhoz állítólag kétféle méretben vagy kialakításban érkező AirTags kütyüvel elveszített tárgyak lesznek megtalálhatók. Az ötlet nem új, vannak már ilyen termékek a piacon, azonban az Apple megoldása integrálva lesz a okostelefonjaival, így a rivális megoldásoknál kényelmesebb használatot biztosíthat. Például kulcscsomók lesznek vele könnyen előkeríthetőek.

Az AirTags nagyon egyszerűen működik: csak hozzá kell fizikailag erősíteni a kívánt tárgyhoz, majd regisztrálni kell az iPhone-ban. Ezután ha a keresett tárgy a tulajdonosának közvetlen közelében van, akkor a telefon mutatja majd az irányt, hogy merre található az elkevert holmi. Amennyiben a tárgy nincs a közelben, akkor más mobilozók is ráakadhatnak véletlenül az iPhone-jaikkal, és felvehetik a kapcsolatot a tárgy gazdájával.

A kiváló informátorokkal rendelkező Jon Prosser szerint papíron november 6-án érhet véget az AirTags belsős tesztelése, ezt követően pedig akár egy hónapon belül meg is jelenhet a kiegészítő a fogyasztói piacon. Sejtése szerint az Apple novemberi sajtóeseményén fog bemutatkozni az eszköz.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Környezetvédelmi okokból nem adnak töltőt az új Iphone-hoz

Az Apple az iPhone 11, SE (2020) és XR modellek dobozaiból is kiveszi a töltőt és a fülhallgatót. Magyarországon extrém drágák az új Apple iPhone 12 mobilok, és a kritikusoknak olaj volt a tűzre, hogy a konfigurációtól függően átlag 400-600 ezer forintos készülékekhez környezetvédelmi okokra hivatkozva az Apple már töltőt és EarPods fülhallgatót sem ad.

Egyesek szerint a dolog azért sántít, mert a többségnek nincs otthon tucatjával gyorstöltője, ezért kénytelen lesz külön venni egyet, ami az Apple-nek plusz árbevétel, de a töltőnek persze megint van csomagolása.

Ráadásul az iPhone 12 okostelefonhoz egy USB-C – Ligtning kábel jár, ez pedig csak az iPhone 11 Pro mobilok töltőjével kompatibilis. Az EarPods fülhallgatók elhagyása pedig a drágább, vezeték nélküli AirPodsok felé tereli a vásárlókat. Az Apple már frissítette is az oldalait, ezekből pedig kiderül, hogy innentől kezdve a11, az SE (2020) és az XR dobozában sem lesz töltő és EarPods, kizárólag egy USB-C – Lightning kábel.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.