Öt perc töltéssel egész nap működő okosórát dobnak piacra

Egy visszafogott, de első ránézésre minden szempontból korrektnek tűnő és ennek megfelelően árazott okosórát adott ki a OnePlus.

Forrás: origo.hu2021. 03. 29. 11:20
null
A OnePlus okosórát hoz forgalomba Fotó: ONEPLUS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon régóta keringenek már pletykák és kiszivárgott információk arról, hogy a kiváló telefonjairól elhíresült OnePlus hamarosan egy okosórát is készít majd. A kikerült tervek között voltak eléggé elvetemültnek tűnő ötletek is, azonban a hosszú idő után most hivatalosan is leleplezett óra meglehetősen visszafogottra és egyszerűre sikerült – olvasható az Origón.

Annyira, hogy a OnePlus még csak nem is csinált kétféle méretet, hanem csak 46 milliméteres átmérővel áll rendelkezésre, ami egyértelműen férfi méret.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a OnePlus esetleg későbbre tervez-e egy kisebb, hölgyeknek szóló változatot, úgyhogy egyelőre ezzel kell beérni. Mindenesetre így a készülék egy 1,39 hüvelykes, 454 x 454 pixeles felbontású AMOLED kijelzőt kapott, amit a zafírüveg véd a sérülésektől, így tehát a OnePlus ezen a területen nem spórolt el semmit.

A OnePlus okosórát hoz forgalomba
Fotó: ONEPLUS

A készülék háza rozsdamentes acélból készül, amit több lépésen keresztül csiszolnak és políroznak, hogy elérjék a kifinomult, fényes hatást. Akinek ez nem lenne elég, annak készül egy limitált kiadású változat is, ami még az acélnál is erősebb és tartósabb kobalt-ötvözetből készül. A OnePlus Watch megkapta az IP68-as és 5 ATM-es minősítést, így elméletileg jól bírja a port és a vizet is – úszni legalábbis nyugodtan lehet vele.

A vezérlésben az óratok oldalán, a vázba szépen belesimuló két gomb lesz segítségre, a működésért pedig egy saját fejlesztésű rendszer felelős. A OnePlus tehát számos más gyártóhoz hasonlóan nem a Google által készített Wear OS használata mellett döntött, hanem egy leegyszerűsített, kifejezetten a saját céljaihoz igazított operációs rendszert készített, ami a telefonnal együttműködve az igazi.

Ennek megfelelően nincs is annyi lehetőség benne, mint amit potenciálisan a Wear OS nyújtani tudna, de a legfontosabb dolgok rendelkezésre állnak.

A telefonnal összekapcsolva jelzi a hívásokat, küldi az értesítéseket, de vezérelhető a zenelejátszás és a kamera is. A zenelejátszás tekitnetében érdekes, hogy erre önmagában, telefon nélkül is képes az óra, amihez a beépített 4 gigabájt tárhelyből 2 gigabájt áll rendelkezésre, és természetesen Bluetooth-on keresztül lehet hozza fülhallgatót csatlakoztatni.

Érdekes extra funkció, hogy a televíziót is lehet vezérelni a telefonról, ráadásul még azt is érzékeli, hogy ha tévézés közben a felhasználó esetleg elbóbiskolna, és olyankor inkább kikapcsolja a készüléket. Az viszont egyelőre nem tiszta, hogy ez csak a OnePlus saját fejlesztésű (Európában nem kapható) televíziójával működik-e, vagy adott esetben bármelyik androidos okostévével.

Mint a legtöbb okosóra, a OnePlus Watch is komolyan veszi a sportolást és az életmódunk javítását: az ígéretek szerint 110-féle edzéstípust lehet beállítani rajta, a szenzoraival képes figyelni a megfelelő mozgást (például úszásnál a helyes tartást), de méri a pulzust, a véroxigén-szintet és az alvásminőséget is.

Az órában megbúvó hardverről sajnos nem tudunk részleteket, így csak a fentebb már említett 4 gigabájt tárhely és az 1 gigabájt memória a biztos, valamint a 402 milliamperórás akkumulátor. És minden bizonnyal itt jön be annak az előnye, hogy a OnePlus Watch nem egy „teljes értékű” okosóra Wear OS rendszerrel, ugyanis az üzemideje kiválónak ígérkezik: átlagos használat mellett akár két hetet is kibír, míg folyamat GPS-használattal ez körülbelül 25 óra.

A gyorstöltés segítségével 5 perc alatt egy napnyi, 20 perc alatt pedig egy hétre való akkuidőt nyerhetünk.

Mindenesetre ezek alapján a OnePlus első okosórája első ránézésre nem tűnik ki az olyan konkurensek mellől, mint például a Huawei Watch GT, de minden bizonnyal egy minőségi és kellemesen konzervatív darab lesz. Az árazása is nagyjából ennek megfelelő, ugyanis 160 euróról indul, ami itthon körülbelül 60 ezer forint környékén alakul majd, és április 14-től kerül forgalomba.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

Nem lesz modern zoomkamera az új szériában

A OnePlus márciusban mutatta majd be a OnePlus 9 szériát, ami három készülékből áll majd: a OnePlus 9, OnePlus 9 Pro és OnePlus 9E (lite) modellekből. Kínai források szerint sajnos egyikben sem lesz modern zoomkamera, vagyis periszkópkamera.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.