Szinte csak iPhone-t használnak az amerikai tinik

Elterjedtség és márkahűség terén is rekordot döntött az Apple.

Forrás: origo.hu, MW2020. 10. 09. 8:56
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten érkezett egy felmérés, amely alapján a jelenleg androidos mobillal rendelkező amerikaiak harmada hajlandó megfontolni a napokon belül bemutatkozó iPhone 12 mobilok valamelyikének a megvásárlását, ráadásul javarészt teljesen racionális okokból gondolkodnak a váltáson.

Most egy ennél masszívan meghökkentőbb adat jött az USA-ból, a Piper Sandler 9800 fős mintán elvégzett kutatása szerint az amerikai tinik 86 százaléka iPhone-t használ, ami rekordmagas arány. Ráadásul gigantikus a márkahűségük is, 89 százalékuk tervezi azt, hogy következőre iPhone mobilt vásárol, vagy vetet magának a szüleivel – írja az Origo.

Hazai szemmel abszolút megdöbbentő arányokról van szó, hiszen Magyarországon luxuscikknek mondható az iPhone, ráadásul a státuszszimbólum jellegét erősen növelték az elmúlt évek jelentős áremelései. Viszont ez egyáltalán nem igaz az Egyesült Államokban, ott az iPhone népmobilnak minősül, a Counterpoint piackutató intézet szerint az idei második negyedévben eladott okostelefonok 46 százaléka az Apple terméke volt.

Terepjárműveket és drónokat fejleszt a honvédség és a Műegyetem

A Műegyetem, mint Magyarország első számú műszaki egyeteme kutatásaival és szakértelmével így olyan haditechnikai fejlesztésekbe tud bekapcsolódni, amelyek az innováción keresztül hozzájárulnak hazánk védelmi képességének növeléséhez – közölte az intézmény a Baranya megyei hírportál szerkesztőségével.

A kutatásfejlesztési projektekben a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kara, valamint a Villamosmérnöki és Informatikai Kara dolgoznak együtt. A Műegyetem munkatársai évtizedek óta kutatják a közúti önvezető járművek irányítási rendszereit, azonban a hadiipar számára elsősorban az off-road járművek autonóm irányításának fejlesztése jelenthet előnyt a különböző védelmi feladatok ellátása során. Ezért a jelenlegi kutatások eredményeit felhasználva új, off-road irányítási rendszerek kutatásával és fejlesztésével bővítheti projektjeit az egyetem.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.