Az ünnepi időszak egyik legszebb növénye a mikulásvirág

A mikulásvirág és a karácsonyi kaktusz a szürke, hideg időben kedves színfoltjai a lakásnak.

Forrás: MW2020. 12. 11. 14:44
null
A mikulásvirág – hasonlóan a legtöbb szobanövényhez – szobahőmérsékleten érzi jól magát Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adventi időszak kedvence a mikulásvirág és a karácsonyi kaktusz. A szürke, hideg időben kedves színfoltjai a lakásnak. A gondozásuk sem bonyolult, az öntözésükre kell jobban figyelni. A mikulásvirág legjobban a 15-20 fokos szobát szereti. A növény a melegebb helyen hamar kiszáradhat. Ha kaspóban tartjuk a mikulásvirágot, ügyeljünk rá, hogy a cserép alatt ne legyen pangó víz – írja a teol.hu.

A karácsonyi kaktuszról pedig azt kell tudni, hogy a száraz levegőt nem kedveli, rakjunk a cserép alátétjébe kavicsokat, és spricceljük meg azokat rendszeresen vízzel. Ezzel a módszerrel növelni lehet a kaktusz környezetében a páratartalmat. Fényigénye nagy, ezért egész évben világos szobában tartsuk.

A mikulásvirág – hasonlóan a legtöbb szobanövényhez – szobahőmérsékleten érzi jól magát
Fotó: pexels

A szobanövények gondozására az év minden napján oda kell figyelni, így télen is vannak olyan alapszabályok, amelyeket be kell tartanunk ahhoz, hogy a kedvenceink a hidegebb hónapokat is túléljék a lakásban. Teljesen másként kell öntözni a cserepes virágokat télen, mint nyáron. Egyrészt a hőmérséklet, másrészt a növények „pihenős” periódusa miatt.

Fontos szabály, hogy szellőztetéskor ne nyissunk a növényre ablakot, a szobanövények ugyanis általában 18-20 fok környékén érzik jól magukat télen. Ráadásul a hirtelen hőmérséklet-változást egyetlen növény sem viseli el, így a szoba téli szellőztetésének idejére menekítsük őket védett helyre. Ha mégis megcsapja a növények leveleit a hideg, akkor azt sárgulással és száradással adják majd tudtunkra.

A teljes cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.