időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

Kötélen sétált át a Szajna fölött Nathan Paulin francia artista

Forrás: MTI
2021.09.22. 08:32 2021.09.23. 11:08
Kötélen sétált át a Szajna fölött Nathan Paulin francia artista

A párizsi Eiffel-torony és a Szajna túlpartján álló Chaillot Színház között kifeszített kötélen egyensúlyozva sétált át a folyó fölött a híres francia artista, Nathan Paulin a hétvégén.

Paulin a hetvenméteres magasságban kifeszített kötélen 600 métert tett meg a francia kulturális örökség napja alkalmából szombaton. A mutatványt a folyó két partján ámuló, többezres tömeg követte figyelemmel – számolt be róla a The Guardian.

A 27 éves artista biztonsági hevederrel rögzítve lassan, mezítláb haladt az Eiffel-torony és a Chaillot Színház között a folyón át kifeszített kötélen. Út közben tartott néhány szünetet, amikor a kötélen ülve vagy fekve megállt.

– Nem volt könnyű a 600 méteres séta, a koncentrálás, miközben annyi minden zajlott körülöttem, és nagy volt a feszültség is, de akkor is csodálatos volt – mesélte, miután befejezte a mutatványt.

Paulin, aki számos világrekordot beállított már, azért választotta a francia kulturális örökség napját, mert ilyenkor számos olyan épületet és emlékművet is megnézhet a közönség, amely egyébként zárva van a látogatók előtt.

Az artista elmondta, hogy egyfelől valami szépet akart bemutatni és megosztani a nézőkkel, másfelől új perspektívából akarta ráirányítani a figyelmet a kulturális örökségre. – Az örökséget életre kell kelteni – fogalmazott.

Paulin 2017-ben már átsétált egyszer a Szajna fölött kötélen az örökség napján.

Borítókép: Nathan Paulin/Facebook

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.