A férfiak érzéseit sem ördöngösség megfejteni

Nem minden férfi beszél könnyen az érzéseiről, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nincsenek is neki – sőt! Tippjeink segítségével eszközt adhatunk önnek, hogy közelebb tudjon kerülni azokhoz is, akiknek nehezebb megnyitni. Férfiak, ne görgessetek tovább: a trükkök nőknél ugyanígy alkalmazhatók – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

2021. 11. 20. 9:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiak érzései épp olyan mélyek, mint a nőké, de lehetséges, hogy a társadalmi nyomás vagy korábbi csalódásaik, esetleg neveltetésük vagy személyiségük miatt kicsit nehezebben nyílnak meg. Ez azonban nem fogja megölni a kapcsolatot: igenis elő lehet csalogatni a legzárkózottabb férfiból vagy nőből is gondolatait, ha megtaláljuk hozzá a kulcsot.

Tippgyűjteményünk a WebMD tanácsai mentén segít abban, hogy könnyebben menjen az ügy. Íme!

1. Indirekten kezdeményezzen párbeszédet: ne azzal álljon elé, hogy szereti-e még igazán, hanem kérdezze meg, ha elutaznának kettesben, mit csinálna szívesen, milyen kedves emlékei vannak kapcsolatuk hajnaláról, vagy épp ön mondja el, miként gondolt, gondol rá!

2. Fordítsa le szavakra tetteit: lehet, hogy nem mondja óránként, hogy szeret, de reggel megmelegíti a tejeskávét, mire ön felkel, mindig kiviszi a szemetet és gondoskodik arról, hogy a kedvenc fehérbora ott legyen a hűtőben, ha ünnepelnek.

3. Közös tevékenységekben kapcsolódjon vele: amikor elkezdtek randizni, biztosan eljártak koncertre, utazgattak, kirándultak és a többi. Ne hagyja, hogy a kapcsolat a hétköznapok automatikus cselekvéseibe fulladjon bele, ne csak vásárolni járjanak együtt. Már heti egy közös mozieste otthon is változatosságot jelent, és olyan új izgalmat visz a kapcsolatba, amitől visszatalálhatnak a kezdeti egymás iránti feltétlen érdeklődés időszakához.

4. Ugyanakkor a hobbijára is hagyja, hogy ideje legyen: az énidő tölt föl, ezt ne csak magunknak adjuk meg. Ha elmeséli, milyen volt falat mászni vagy horgászni, az újabb lehetőség arra, hogy kapcsolódhassanak egymáshoz az élménybeszámolók révén.

5. Ne dédelgesse a haragját vele szemben! Ha valamilyen probléma van, beszéljék meg. A férfiak nagy része ezt jobban szereti, mint ha a partnerük gesztusaiból kellene kiolvasni, mi a gond. Valójában ön is jobban szeretné ezt, nem? Ne célozgasson, mondja el, mit szeretne vagy mi bántja.

6. Ismerje el tetteit! Jóleső érzés, ha az, aki a legfontosabb, kompetens személyként ismer el.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.