Etyek és Szentendre felé halad a bringások farsangi maskarakaravánja

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség ingyenes, jelmezes túrát szervez február hátralévő két szombatjára – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2022. 02. 16. 14:57
Fotó: Victor Gedris [email protected]
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két megújult útvonalon is jelmezes kerékpáros túrára hívja a bringásokat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség a következő két szombaton: február 19-én a Budapest–Etyek útvonalon, míg február 26-án a fővárosból Szentendrére indul a maskarakaraván.

Javában tart a farsangi időszak, amelyet hagyományosan a vidám lakodalmak, bálok, mulatságok jellemeznek. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz) ezúttal a maskarás biciklizést is a farsangi mulatságok közé sorolja, és várja a jelmezes kerekezőket két, nemrég megújult kerékpárúton. A részvétel ingyenes.

Az úgynevezett Etyeki Körben a szervezők és a támogatók jóvoltából meleg teával és frissítéssel várják a bringásokat, akik a Herceghalom, Zsámbéki út 11/A szám alatt találkozhatnak február 19-én 10.30-tól. Az autóval érkezőknek lehetőségük lesz a parkolásra, de Herceghalom kerékpárszállításra is alkalmas kocsikból álló vonattal is könnyen megközelíthető.

Indulás 11 órakor Biatorbágy felé a tavak mellett, majd tovább Etyek felé, ahol a látogatóközpontban lesz lehetőség egy rövid pihenőre és a frissítők elfogyasztására.

Etyekről 13 órai továbbindulással a felújított aszfalton lehet eljutni újra Herceghalomra, a táv 27 kilométer, csupán 160 méter szintemelkedéssel.

A programot két túravezető is segíti, akik végig pontos információkkal szolgálnak az útvonalról és a megállópontokról. A túrára a [email protected] e-mail-címen jelentkezőknek az eseményt megelőzően pontos GPX-tracket is küldenek.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.