Energiadús italok, amikkel helyettesíthetjük a kávét

Sokan el sem tudják képzelni a reggeleiket kávé nélkül, míg mások köszönik szépen, nem élnek vele. Hogy ki miért marad távol tőle, az egyéni, én például akárhogy iszom (reggeli közben, után, sok tejjel, kevés tejjel, stb.), a gyomrom sosem bírja. Ezért kénytelen voltam más alternatíva utána nézni a kávé helyett, amiből energiát meríthetek egy nehéz nap előtti reggelen – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 25. 12:40
null
Nem csak a színe, hatása is figyelemre méltó Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek a lehetőségek azok előtt is nyitva állnak, akik csökkenteni szeretnék a koffeinbevitelüket, vagy csak színesítenék a reggeleket.

Nem csak a színe, hatása is figyelemre méltó
Fotó: Pexels

A matcha egy zöldteafajta, amely Japánból származik. Erős, földes íze van, magas az aminosav- és antioxidáns-tartalma.

Az aranytej egy hagyományos indiai ital, amelynek fő összetevője a kurkuma. Az ayurvédikus orvostudományban az álmatlanság, a köhögés és a megfázás kezelésére használták. Manapság inkább energetizáló, energiadús hatása miatt kedvelik. Elkészítése egyszerű, csak tejre, kurkumára és olyan tetszés szerinti fűszerekre van szükség, mint a fekete bors, a gyömbér és a fahéj.

Speciális ízvilág, energiadús tea
Fotó: Pexels

A yerba mate tea egy Dél-Amerikában őshonos növény leveleit takarja. Csodás energetizáló tulajdonságairól ismert ez az ital, amely a benne lévő koffeinnek és teobrominnak köszönhető.

Ki hitte volna, hogy a forró, jó minőségű kakaó is lehet energetizáló? Ez a teobromin-tartalmának köszönhető, amely hatással van az ébrenlétre, a véráramra, a hangulatra.

A matcha tea hatását lehet még fokozni, ha turmixot készítünk belőle. Dolgozzuk össze egy mangóval, két banánnal, két marék spenóttal, két teáskanál matchaporral és 240 milliliter kókusztejjel.

Ha nem is a vízparton, de mindenképpen érdemes fogyasztani a kókusz vizét
Fotó: Pexels

A kókuszvíz nemcsak hidratál, hanem energetizál is. Önmagában vagy más italokhoz keverve is nagyszerű választás. Ám mivel természetes cukortartalmú, a napi bevitt energiára figyelni kell, ne igyunk napi egy pohárnál többet.

A borsmentatea nemcsak a gyomornak és a leheletnek tesz jó, de nagyszerűen energetizál és revitalizál</span><span class=„source”>Forrás: Shutterstock.

A feketetea közismert élénkítő hatásáról, ugyanakkor a stresszt is kiválóan kezeli. Édesíthetjük ízlés szerint.

A gránátalma is egy kiváló alapanyag, főleg, ha összeturmixoljuk banánnal, bogyós gyümölcsökkel és valamilyen növényi tejjel. Így egy C-vitaminban gazdag turmixot kapunk, amivel extra energiához juthatunk.

Ízletes szemekben vehetjük magunkhoz az egészséget
Fotó: Pexels

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.