Már vizsgálja a Szuverenitásvédelmi Hivatal Magyar Péterék adatgyűjtését
Így lehet tökéletes az otthonunkban grillezett étel
Ahogy megérkezett a tavaszi jó idő, egyre inkább vágyunk a szabadba, de nemcsak a mozgás és a napsütés kedvéért, hanem hogy a kertben grillezve családi körben egy finomat együnk. Bár a megfelelő felszerelés mellett bárki tud remek (most ugye csak szűk körű) grillpartikat rendezni, a Gierlinger összegyűjtött 5 tippet, amire érdemes odafigyelni. Sőt, tanácsaik arra is kiterjednek, milyen ételek kerüljenek a grillrácsra – írja az Origó.
Nincs is annál bosszantóbb, amikor a grillkolbászok már a láng felett sorakoznak, nekünk pedig csak akkor jut eszünkbe, hogy nem vettünk mustárt, salátát vagy éppen kenyeret. Minden tökéletes grillezett ételt egy alapos bevásárlólista készítése előzzőn meg,
hogy biztosak lehessünk benne, minden szükséges hozzávalót beszereztünk, és azokat elérhető közelségben el is rendeztünk magunk körül.
Az egyenletesen izzó parázs elkészítéséhez is idő kell (körülbelül 30-40 perc). Ha a grillrács felett 15-20 centiméterre tartjuk a kezünk és csak 2-3 másodpercig tudjuk elviselni a hőt, nagyjából 250 fokos lehet a parázs. A barbecue-t és a grillezést a hőfok különbözteti meg egymástól, míg előbbi körülbelül 90-120 fokos parázs felett történik, utóbbi 150 Celsius-foknál kezdődik.
2. Sose hagyjuk a lángot felügyelet nélkül!
Az egyik legfontosabb szabály, hogy sose hagyjuk felügyelet nélkül a tüzet, nehogy hirtelen túl nagy lángra lobbanjon, kárt téve valakiben vagy valamiben. Semmit (se olajat, se páclevet) ne öntsünk a tűzre, mert könnyen égési sérüléseket szerezhetünk és a szépen izzó parazsat is tönkretesszük. Figyeljünk arra, hogy gyúlékony, könnyen éghető anyagokat se hagyjunk a grill körül.
3. Hogyan süssünk húst és félkész grilltermékeket?
Lényegében bármilyen húst grillezhetünk, amihez kedvünk támad. Csak akkor sózzuk meg őket, mielőtt közvetlenül a lángra helyeznénk, a só ugyanis megköti a nedvességet és oda a szaftos állag. Ha pedig egy egyszerűbb megoldást preferálnánk és nem szeretnénk több órán át pácban pihentetni a grillezni való finomságot, válasszunk előkészített grilltermékeket.
Vannak ízletes virslik, amik a világ legfinomabb baconjébe vannak burkolva. nemcsak hihetetlenül ropogósra sül a láng felett, de az íze is fenomenális.
A sajtos virsli szaftos állaga és a bacon lágyan sós ízharmóniája egy olyan tökéletes párosítás, aminek lehetetlen ellenállni. És ami szintén említésre méltó: a sütés során a kézzel a virslire tekert bacon nem válik le és nem is repedezik be; ha akarnánk se tudnádnk elrontani az elkészítését.
4. Bacon, bacon, bacon!
A bacon virsli nélkül is remek grillezni való, amit nagyon sokoldalúan fel lehet használni, salátákhoz, grillszendvicsekhez is passzol. Sőt! Májat, grillsajtot, cukkinit vagy akár krumplit is csomagolhatunk bele.
A grillezett étel állagát ne villával próbáljuk ellenőrizni, ugyanis ha beleszúrjuk a villát, azzal kiengedjük a húsból vagy a zöldségből a zamatos szaftot.
Lapáttal vagy hosszú nyelű fogóval közeledjünk a hús felé. A baconbe csomagolt termékeknél érdemes a nehezebben puhuló zöldségeket, mint például a krumplit, előfőzni, a bacont pedig fogpiszkálóval rögzíteni.
5. Türelem és tisztítás
Gyakori hiba, hogy a rácsra tett ételt (legyen szó zöldségről vagy húsról vagy akár halról) túl hamar akarjuk megfordítani, pedig jó munkához idő kell, ahogy ahhoz is, hogy a bepácolt vagy baconbe göngyölt finomság szépen megpiruljon. Ha már szinte magától elválik a rácstól, akkor tudjuk, hogy fordítható állapotban van. Feleslegesen ne mozgassuk, azzal csak roncsoljuk az állagát.
A grillrácsot használat előtt grillpermettel vagy extra szűz olívaolajjal töröljük át, hogy ne tapadjon oda a hús, a sütés után pedig – amikor a rács még meleg, de már nem tűzforró – egy kefe segítségével érdemes letörölni. Ha hagyjuk teljesen kihűlni a fémet, az ételmaradék ráragad és nehezebb lesz leszedni.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Pexels
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat
Szakítottak Schobert Norbiék
Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra
Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha
Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint
Brutálisan kiraboltak több luxusüzletet BudapestenBrutálisan kiraboltak több luxusüzletet Budapesten
Rendkívüli hírt jelentett be a Fradi Dejan Sztankovicsról
A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)
Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)
Alig lesz liverpooli szurkoló Szoboszlai Dominikék mai meccsén az Atalanta ellen + videó
Jürgen Klopp már másképp látja: Ma éjjel valami különleges történhet + videó