Kiállították Diana hercegnő menyasszonyi ruháját

A tafota költeményt David és Elizabeth Emanuel tervezte az 1981 júliusában tartott esküvőre.

Forrás: MTI2021. 06. 06. 16:16
null
Kiállították Diana hercegnő menyasszonyi ruháját a Kensington-palotában Fotó: Picasa Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiállították a néhai Diana hercegnő menyasszonyi ruháját a Kensington-palotában.

A mesés ruhát a walesi hercegnő fiai, Vilmos és Harry adták kölcsön a Royal Style in the Making című kiállításra, amely egy hónappal Diana születésének 60. évfordulója előtt nyílt meg – írja a BBC hírportálja.

A tafota költeményt David és Elizabeth Emanuel tervezte az 1981 júliusában tartott esküvőre.

A ruhához egy 7,6 méteres, gazdagon díszített uszály is tartozik, amely annak idején beterítette a Szent Pál-székesegyház padsorai közti folyosót.

Kiállították Diana hercegnő menyasszonyi ruháját a Kensington-palotában
Fotó: Flickr

A ruha fűzős felsőrészét olyan régi carrickmacrossi csipkével díszítették, amely még Mária brit királynéjé volt. A történelmi utalás mellett azonban a korai 1980-as évek divatja is visszaköszönt a ruhán puffos ujjak, masnik és fodrok formájában.

A kiállításon egy videó is helyet kapott, amelyben Elizabeth Emanuel felidézi a telefonbeszélgetést, amikor Diana felkérte őt és akkori férjét a ruha elkészítésére. „Ez egyike volt azon különös pillanatoknak, amikor az ember rájön, hogy az élete már sohasem lesz a régi” – jegyezte meg a tervező.

A menyasszonyi ruhán kívül Vilmos és Harry édesanyjuk több másik ruháját is kölcsönadta a január 2-ig látogatható tárlatra.

Katalin hercegné edzésprogramja

Katalin cambridge-i hercegné, ismertebb nevén Kate Middleton irigylésre méltó alakjával is kitűnik évek óta. Mi a titka a háromgyermekes anyukának? A CsupaSport cikkéből kiderül.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.