Majdnem 400 kg-os fogyás segített kigyógyulni a Covid-19-ből

Felgyógyult a koronavírus okozta betegségből a világ egykor legsúlyosabb embere.

Forrás: Mediaworks2020. 09. 25. 10:41
null
Nagyon kellett a fogyás a mexikói férfi gyógyulásához Forrás: Hector Guerrero / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 595 kilóról 208 kilóra fogyott férfi szerint az elhízás elleni kezelés segítette hozzá, hogy túlélje a Covid-19-et – számolt be róla a Hajdú-Bihar megyei hírportál.

Felépült a Covid-19-betegségből a világ egykor legsúlyosabb embereként számon tartott mexikói férfi, aki gyógyulását a sokéves diétával, tornával és gyomorszűkítő műtéttel elért súlycsökkenésnek tulajdonítja.

Juan Pedro Franco 595 kilós súlyával 2017-ben került be a Guinness Világrekordok könyvébe, mint a legsúlyosabb ember. A 36 éves férfi ma 208 kilót nyom, de cukorbetegsége, magas vérnyomása és krónikus tüdőbetegsége miatt megviselt szervezete nehezen küzdött meg a koronavírussal.

„Nagyon agresszív betegség. Fájt a fejem, a testem, nehézlégzéssel és lázzal küzdöttem. Abba a csoportba tartozom, amely számára nagyon kockázatos ez a betegség” – mesélte Franco, aki Aguascalientesben él.

Mexikó a negyedik helyen áll a világban a Covid-19-betegségben elhunytak számát tekintve. A mexikói gyerekek a legnagyobb arányban elhízottak a világon, a felnőtt lakosságot tekintve pedig a második legnagyobb arányú az elhízottság. A Covid-19-ben elhunyt több mint 74 ezer mexikói negyede túlsúlyos volt.

Az elhunytak közül sokan szenvedtek valamilyen krónikus betegségben, például magas vérnyomásban, cukorbetegségben, illetve voltak elhízottak.

Nagyon kellett a fogyás a mexikói férfi gyógyulásához. Fotó: Hector Guerrero / AFP

Jose Antonio Castaneda, a Francót extrém elhízottsága miatt kezelő orvoscsoport vezetője elmondta, hogy a cukorbetegséggel, magas vérnyomással és szívbetegséggel küzdő páciensek sokkal érzékenyebbek a súlyos komplikációkra. „A túlélési esélyük nagyon csekély” – tette hozzá.

Franco esete kivétel. A férfi, akinek 66 éves édesanyja Covid-19-betegségben halt meg, úgy vélte, hogy az elhízás elleni kezelés – beleértve a műtétet – segítette hozzá, hogy túlélje a Covid-19-et.

Mexikóban rendkívül magas a fertőzöttség

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem pénteki reggeli összesítése szerint Mexikóban eddig 715 457 fertőzést regisztráltak és 75 439-en hunytak el a koronavírus-világjárvány következtében. A pénteki napon 5408 új fertőzöttre bukkantak és 490 új halálozást jelentettek a Covid-19 betegséget okozó Sars Cov-2 vírus által leginkább sújtott Amerikai Egyesült államokkal szomszédos ország egészségügyi hatóságai. Mexikó jelenleg a világon a hetedik legfertőzöttebb országnak számít.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.