Mozgáshiány a karantén alatt? Van megoldás!

Bezárás és bezárkózás – na nem! A súlyokat mostanság nem lehet emelgetni, csoportos TRX-óra is kizárva, de mint mindig, a láb most is „kéznél” van, úgyhogy blogszörfösünk mindenkit arra biztat, hogy kocogjon – írja a csupasport.hu.

Forrás: csupasport2020. 11. 19. 17:15
null
A futás ősszel is űzhető sport, de helyette akár egy egyszerű séta is sokat számít Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintettel arra, hogy bezártak a fitnesztermek, egyelőre nem sok mozgásforma maradt, szerencsére a futás végezhető. Tudom, mennek ezek az online órák, az edzőim is tartanak, de jelenleg nem érzem a késztetést, hogy bekapcsolódjak, jobban szeretek a teremben mozogni (nem mondom, hogy biztos megvárom, amíg újra kinyitnak, reggelente inkább a szokásos plank pózokba vágom magam, ez a maximum).

A kellemetlen idő miatt a kertben sem erősítek, ez tavasszal jóval egyszerűbb volt – szóval, maradt a futás. Ezzel nincs baj, csak be kell állni egy rendszerre, mert a hideg-sötét „kombó” nem vonz annyira.

És még véletlenül sem szeretnék meghűlni, úgyhogy körültekintőbb vagyok, mint valaha bármikor. Nyilván aki rendszeresen fut egész évben, legrosszabb esetben náthás lesz, vagy utána egy-két napig kis torokkaparás fordulhat elő, de most ezt sem szeretném.

A futás ősszel is űzhető sport, de helyette akár egy egyszerű séta is sokat számít
Fotó: PEXELS

Eddig szerencsére mindig eltaláltam a megfelelő ruházatot, és lenyújtás után a forró zuhany is jót tesz a szervezetnek. A lakhelyemen egyébként láthatóan megcsappant a kocogók száma, de azért szoktam találkozni egy-egy futóbolonddal.

Valahogy úgy érzem, hogy – rajtam kívül – a futók morózusok lettek, befordultak az emberek. Én szokás szerint vidáman odaintek, mondok egy „Hajrá!”-t, de van, aki meredten inkább csak a talajt nézi, rám sem pillant. Mindegy, most ez van… Ha én nekiindulok, örömmel teszem, és nagyon bízom benne, hogy néhány hónap múlva változnak a dolgok, és lesz még vigyorogva nyargalás másoknak is.

FUTOLEPES.COM

Őry István futóedző az állandóan jelen lévő problémáról írt bejegyzést, miszerint futósérülés esetén sokan nem a megfelelő helyen keresik a megoldást, amiből a későbbiekben adódhatnak kellemetlenségek. Sokszor látom futócsoportokban, hogy ott kérik ki mások véleményét a sérülésükkel, problémájukkal kapcsolatban, de a hozzáértők szerencsére rögtön jelzik, szakembert, orvost kell felkeresni. Vannak, akik az edzőjüket kérdezik róla, akik maximum tanácsot tudnak adni, hova érdemes fordulni (ez természetesen sokkal jobb, mint a csoportok és különféle oldalak böngészése)!

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Kardió edzéssel a szív egészségéért és a karcsúságért

Aki rendszeresen sportol, pontosan tudja, hogy mennyire fontos a kardió edzés. Vagy mégsem? Hajlamosak vagyunk ellustálkodni, esetleg teljesen kihagyni az edzéstervből? Ne tegyük! Szakértőnktől megtudhatja, miért olyan fontos a kardiózás!

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.