Őszödi Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd évfordulóján is böszmeségeket ír

Gyurcsány módszeresen készül a teljes ellenzék vezetésére, még ha nem is kormányfőjelölti pozícióból.

2020. 09. 21. 20:24
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend előtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés döntésével. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány módszeresen készül a teljes ellenzék vezetésére, még ha nem is kormányfőjelölti pozícióból.

Azt vártam Őszödi Gyurcsány Ferenctől – de ez persze csak vicc –, hogy az őszödi beszéde nyilvánosságra kerülésének szeptember 17-i évfordulóján megvilágosodik, bűnbánatot tart (újabb bérmálkozás helyett), és hamut szórva a fejére a nyilvánosság előtt kér bocsánatot őszödi megnyilvánulásáért, majd elvonul a sivatagba vezekelni.

Érthetetlen módon nem ezt tette.

Hanem helyette ismét böszmeségeket fogalmazott meg – ezúttal a Facebook-oldalán.

Azt írja: „Ha érted, hogy merre megy a világ, és képes vagy azt tisztességesen, erősen, karizmatikusan vezetőként képviselni, akkor akár győzhetsz is.”

És még hozzáteszi: „Nem te találtad meg a történelmet, hanem a történelem téged. A hitetlenkedő napi szájbiggyesztőknek is mondom: a történelem most bennünket keres. Hogy jók leszünk-e a feladatra, az majd kiderül. Szerintem igen!”

Ezekből a szavakból árad az a meggyőződés, hogy ő még egyszer az élére állhat a folyamatoknak ebben az országban. Erről szólt a tegnapi DK-s online „nagyrendezvény” is, amelyben Gyurcsány gyakorlatilag kinevezte a feleségét az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjévé.

Erre csak egyet mondhatok: ha ez az ország hagyja, hogy Gyurcsány még egyszer uralkodhasson rajta, akkor meg is érdemli. Tudom, ezek kemény szavak, de szerintem igazságosak.

Az őszödi hazugságbeszéd elmondójáról pontosan tudjuk, hogy módszeresen készül a teljes ellenzéki paletta vezetésére, még ha nem is miniszterelnök-jelölti pozícióból. Abban persze biztosak lehetünk, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem után megtalálná a módját, hogy – miként annak idején Medgyessy Péterrel tette – megpuccsolja az esetleges balliberális miniszterelnököt. Erre bizton számíthat az, aki akkor odakerül, legyen ez Bajnai Gordon, Andor László, Balázs Péter vagy valaki más, ha pedig valóban a felesége lesz ez a személy, akkor nincs is miről beszélni.

Érdemes a fenti Gyurcsány-mondatokból arra a fennkölt pátoszra felfigyelni, hogy ő és társai a történelem parancsának engedelmeskedve, felismerve az idők szavát élére állnak az elkerülhetetlen folyamatoknak. Fordítsuk le: legyőzik az eredendően gyűlölt Orbán Viktort.

Gyurcsány, a bölcselő büszkén – vagyis inkább böszmén – kijelenti, hogy ő bizony megérti, merre megy a világ, s karizmatikus vezetőként képes lesz a győzelemre.

Nagyon szép, hogy Charles de Gaulle híres-hírhedt mondását („Ha valamit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére!”) pislákoltatja ebben a szövegében, csak az a baj, hogy már megint hazudik.

Hazudik, mert éppen ő az, aki az őszödi beszédében világosan beismerte: mindennel szembement, amit a józan ész diktált az MSZP és a kormánya számára 2004 és 2006 között. Vagy nála esetleg a történelem szava akkor az volt, hogy tönkre kell tenni a magyar gazdaságot, el kell adósítani az országot, nem kell csinálni semmit? Ez volt annak a felismerése, hogy merre megy a világ? Vagy ráadásul az, hogy mindennek eltussolására hazudni kell reggel, éjjel meg este? És mindezt megtetézve, el kell csalni a választásokat a választók totális félrevezetésével, hogy azért az ő böszmeségeket csináló kormánya mégiscsak hatalmon maradjon?

Hagyjuk ezeket a nagy szavakat, pardon, baromságokat, Gyurcsány úr, mert mindjárt nevetni támad kedvünk. Ugyanis nem mindegy, hogy ki mond és milyen bölcsességeket.

Vallja már be: a történelem szavának felismerése önnél annyi, hogy aláfekszik a globális elitkörök Európát és a világot átalakítani, a nemzettudatot és a hagyományos identitásokat megszüntetni akaró törekvéseinek, és feleségével együtt kiszolgálja ezt. Mert ez megéri önnek.

Csak az az apró kis baj, hogy a történelem „fősodrata” – a mai globalista liberalizmus – a nyugati kultúra öngyilkosságát valósítja meg.

Vagyis vannak és lesznek olyan korszakok a történelemben, amikor éppen azzal kell szembe menni, amerre a világ – pontosabban annak egy része – el akar jutni. Ez most éppen egy ilyen korszak.

De ezt ön nem értheti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.