Guterres ENSZ-főtitkár őszintesége a világkormányról

Guterres úr, Guterres úr, nem kellene egy kicsit diszkrétebbnek lenni a globalisták által áhított világkormányzás bevezetése kapcsán?

2023. 10. 19. 11:00
GUTERRES, António
New York, 2023. szeptember 21. Antonio Guterres, az ENSZ fõtitkára az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) az ukrajnai háborúról tartott tanácskozásán a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 20-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guterres úr, Guterres úr, nem kellene egy kicsit diszkrétebbnek lenni a globalisták által áhított világkormányzás bevezetése kapcsán? A végén még ellenállunk ennek, mi, emberek, aztán lőttek a szép célnak… Erre nem is gondol? Egy három évvel ez előtti eseményre utalnék vissza, hogy onnan tekintve jobban megértsük a mai globalista stratégia változását. 

Történt ugyanis, hogy az ENSZ alapokmányának 75. születésnapján, a pandémia kitörése után nem sokkal, 2020 júniusában sajtótájékoztatót tartott a főtitkár úr. Ezen elmondta, hogy a koronavírus utáni világrend felett ideális esetben egy egységes világkormány működne. Netán az ENSZ lenne ez? – kérdezhetnénk ijedten.

Guterres arról is panaszkodott, hogy rengeteg válság van a világban, rasszizmus (na persze), társadalmi egyenlőtlenségek stb. Ez bizony igaz. A megoldás szerinte: a multilaterizmus újraértelmezése – jelentsen ez bármit. Leginkább világkormányt

De ami végképp aranyos volt: az ENSZ Verified (Megerősített) kezdeményezésére hívta fel a figyelmet, amely alapján az internetezők segítségével figyelmeztetne a dezinformációra. Ehhez információs „önkéntesek” jelentkezésére lesz szükség szerte a világban. Fordítsuk ezt le: központi erővel le kell verni az ellenvéleményeket például a járványokkal és vakcinákkal kapcsolatban, „a klímaváltozást egyedül és kizárólag az emberek általi szén-dioxid-kibocsájtás okozza” című kőbe vésett „igazságával” kapcsolatban, a migráció nemes és nagyszerű voltával kapcsolatban, az LMBTQ kívánatosságával kapcsolatban vagy az ukránok örökké való támogatásával kapcsolatban és még sorolhatnánk. Ehhez pedig besúgók, spiclik kellenek, akik nemes egyszerűséggel feljelentgetik a világkormánynál azokat az embereket, akik nem átallanak az igazság emanációjával – amely a globális szervezetektől jön, mint ENSZ, IPTT, WHO, WEF, esetleg BlackRock, Vanguard – szembeszállni és vitatkozni. 

Vagyis azokat kell feljelentgetni, akik ragaszkodnak a tudományos viták szabadságához, az ellenvélemény szabadságához, s egyáltalában véve az emberi szabadsághoz. 

Guterres viszont kicsit szomorú: az világos, hogy világkormányzás kell, de ez sajnos most nem áll jól, mert a világ vezető nagyhatalmainak kapcsolata jelenleg ezt nem engedi meg. Sajnos, Guterres úr, ez bizony így van: Oroszország, Kína és az USA viszonya meglehetősen komplikált. Kína persze belemenne a digitális valutába, az emberek totális ellenőrzésébe, a centralizált és diktatórikus hatalomgyakorlásba, de nem fogadja el, hogy az Egyesült Államok fölébe akarjon kerekedni. Oroszország pedig fenn akar tartani valamit valaha volt világerejéből, legalább katonailag, területileg. 

Igen, valójában ezek a komplikált viszonyok a négy szereplő: USA, Kína, oroszok, illetve a globális és globalista szervezetek (pl. WEF) között egyelőre tényleg védenek minket a világkormányzástól, pedig micsoda igény lenne rá – mármint Kissingertől a Rotschildokon és a Rockefellereken át Sorosig, Bill Gatesig, Larry Finkig, Korányi Dávidig, Klaus Schwabig.

De Guterresék nem adják fel. Most az a legújabb irány, hogy a nemzetközi rendnek a megerősítésére kell helyezni egyelőre a hangsúlyt megosztott felelősségi rendszerrel, megosztott szuverenitással, megosztott stratégiákkal. Ezt is lefordítom: több ága, több intézménye lenne a világkormányzásnak, s ez kevésbé feltűnő módon hozná létre a végcélt, egyfajta átkaroló hadműveletbe mennének át az emberiség kárára. Ebben játszhatna szerepet a WHO, az IPTT, a WEF, a BlackRock, a svájci nemzetközi fizetések bankja, a BIS, esetleg régebbi pénzügyi központok, mint az IMF és a Világbank és így tovább.

De lehet, hogy új szervezetek terve is már a kosárban van.

Ezért kell a figyelmünket több irányban is megőrizni. Kemény munka, de a szabadságunkról van szó, Guterres úrnak van már elég belőle…

És mindezekről beszéljünk, írjunk egyre többet a magyar közvéleménynak, a magyar embereknek. Tudják, megértik, felfogják. És ez kell az ellenálláshoz!

Borítókép: Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) az ukrajnai háborúról tartott tanácskozásán a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 20-án (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.