A halételeket is megkedveltetnék a lehalászás alatt

Megkezdődött a lehalászási szezon a Hortobágyon. Ebből az alkalomból másodszor rendez lehalászási ünnepet a Hortobágyi Halgazdaság Zrt.

BL
2012. 10. 13. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint az elepi tóegység egyik tavából eddig 230 mázsa halat, főként pontyot emeltek ki, a halak átlagsúlya 2,6 kilogramm. A kétnapos lehalászási ünnepen naponta 150-150 mázsa halat fognak ki és osztályoznak az érdeklődők előtt.

A november végéig tartó lehalászás során összesen 10 ezer mázsa pontyot és 3 ezer mázsa busát emelnek ki a partra, ami az összes lehalászott mennyiség 90 százaléka. A többi 10 százalék különféle ragadozó: harcsa, kárász és keszeg – tette hozzá a vezérigazgató.

A lehalászási ünnep fő célja közelebb vinni a halat a fogyasztókhoz és megkedveltetni a különféle halételeket – közölte Lupsán Róbert. A látogatók a bemutatókon megismerhetik a halászat során használt eszközöket és a Hortobágy vizes élőhelyeit. A két nap alatt kézművesutca, élőhalvásár, bor- és pálinkaház, csónakázás, változatos gyermekjátékok és horgászverseny nyújt kikapcsolódást a családok számára.

Vasárnap országos halételfőző-versenyt rendeznek, a halastó melletti színpadon pedig fellép a Magna Cum Laude, a Hooligans, a Chrome Rt, Bihari Gellért, a Törköly Zenekar, a Hortobágy-Délibáb Népdalkör, a Garagulya Gólyalábasok, a Csiribiri együttes és a Feeling Fantasy táncosai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.