időjárás 11°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Döntés született a Főgáz megvételéről

NT
2013.12.17. 12:01

Az MVM jóváhagyta a Főgáz kisebbségi részesedésének megvásárlását, jövőre zárulhat az ügylet – írja az Energiafocus.

Jóváhagyta a Főgáz kisebbségi részesedésének megvásárlását az MVM keddi közgyűlése közgyűlése, írja az Energiafocus.hu. A cikk kitér rá, hogy a kedden megtartott rendkívüli MVM-közgyűlés döntésével így az állami energiaipari társaság 49 százalékos részesedést szerez a budapesti gázszolgáltatóban. Az ügylet zárására azonban csak jövőre kerül majd sor – olvasható a portálon.

Koncz László, a budapesti gázszolgáltató vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek azt mondta, a Főgáz már túlesett egy kéthetes, rendkívül részletes és mély átvilágításon, amit neves nemzetközi tanácsadó cégek végeztek. Ez alapján megtörténik majd a Főgáz értékelése, amire alapulhat az RWE kisebbségi részesedésének megvétele. Emellett többségi tulajdonosként a cégben marad a főváros. Koncz László úgy látja: amennyiben az eladó és a vevő szándéka tényleg komoly, akkor reális esély van arra, hogy még az idén megszülessen a megegyezés.

Ismét magyar kézben az E.ON földgázüzletága, miután az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. összesen 281 milliárd forintot utalt át a cégnek. A földgáztárolók és a földgázkészlet megvételével az Orbán Viktor vezette kormány célja az ország függetlenségének erősítése.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.