21 forinttal drágulhat a benzin

A kormány nem mondhat le a 7 eurócentes (21 forint) jövedéki adó bevezetéséről a benzin esetében.

KA
2014. 01. 30. 4:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újságírók arra a kérdésére, hogy a kormány lemond-e a 7 eurócentes jövedéki adó bevezetéséről az üzemanyag esetében, Ponta azt válaszolta, hogy a dolog nem lehetséges. „Ezt mondták az IMF képviselői is az elnöknek: nem lehet erről lemondani, mert akkor nem lehet lezárni a büdzsét. Az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap is nagyon világosan elmondta, hogy a költségvetést nem lehet újra megnyitni, de egyébként sem áll szándékunkban” – mondta a kormányfő.

Hozzátette, az államfő jogában áll úgy dönteni, hogy e körülmények között ismét nem írja alá az IMF-fel a memorandumot. A kormány azt szeretné, ha az IMF vezetősége a Románia által kötött készenléti szerződés két felmérését hagyná jóvá, miután Traian Basescu nem volt hajlandó aláírni a legutóbbi, az IMF tavaly év végi felmérése nyomán született memorandumot, fellépve ezzel a 7 eurócentes jövedéki adó bevezetése ellen. Miután az elnök a büdzsét sem akarta aláírni, a kormány három hónappal, március végéig elhalasztotta az adó bevezetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.