300 millióra pályázhatnak a tanyán élők

Ismét megnyitják a Tanyafejlesztési Program forrásait.

WA
2014. 01. 31. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára közölte: pénteken Fazekas Sándor aláírja azt a miniszteri rendeletet, amely meghatározza a pályázati feltételeket, és ennek alapján február 7-én reggel nyílik meg a pályázati lehetőség.

A tanyán élő gazdálkodók két jogcímre pályázhatnak: a tanyagazdaságok fejlesztésére és az egyéni tanyavillamosításra. A fejlesztéshez tartozik többek között a gépek beszerzése, az állatállomány növelése, valamint a lakó- vagy a gazdálkodási épület felújítása.

A tanyagazdaságok fejlesztésére 200 millió, míg az egyéni tanyavillamosítás támogatására 100 millió forint áll rendelkezésre. Pályázni március 10-ig, illetve a forrás kimerüléséig lehet. A pályázat elektronikus felületét az érdeklődők a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) honlapján érhetik el – mondta Budai Gyula.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.