Budapesten minden rendben volt

Sztrájkoltak a légiforgalmi irányítók, de az alacsony forgalom miatt a Liszt Ferenc-repülőtéren nem volt fennakadás.

NT
2014. 01. 30. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint a Lufthansa törölte reggeli müncheni járatát, így az el sem indult a bajor városból. A meghirdetett járatok mindegyike időben érkezett, késések nem voltak. Hozzátette: a szolidaritási akció idejében alacsony volt a ferihegyi repülőtér forgalma.

A HungaroControlnál működő Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete 9 és 11 óra között csökkentett kapacitással szolgálta ki az átrepülő forgalmat és 50 százalékos kapacitással működött a közelkörzeti, valamint a torony általi irányítás.

A szakszervezet az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) tagszervezetként csatlakozott a szövetség felhívásához. A megmozdulásban Magyarországon kívül Franciaország, Olaszország, Portugália, Szlovákia, Csehország, Ausztria és Görögország légiforgalmi irányítói vesznek részt.

A régióban már véget ért a demonstráció, Portugáliában 13 és 15 óra között szolgáltat majd csökkentett teljesítménnyel a légiforgalmi irányító szolgálat.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.