Ingyen netezhet évi 50 millió utas a vonatokon

Hamarosan befejeződik a MÁV-Start Zrt. felújítási programja: 735 járművet látnak el wifi routerrel.

KG
2014. 01. 31. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgáltatás folyamatos kiépítése egyre több térséget érint, így az InterCity-forgalomban Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Szeged és Szombathely irányában és a teljes budapesti elővárosi hálózaton elérhetővé vált a wifi az utasok számára.

A fedélzeti internetet egyidejűleg egy vonaton akár több százan is igénybe vehetik, így naponta több tízezren tölthetik levelezéssel, portálok olvasásával, közösségi oldalak látogatásával vagy akár munkavégzéssel az utazás idejét.

A MÁV-Start közlése szerint a vonatokon tavaly márciusban harmincezerszer csatlakoztak a wifire, ez decemberben már közel négyszázötvenezerre emelkedett. A csatlakozások száma összesítve tavaly év végére meghaladta a kétmilliót.

Tapasztalatok szerint a rendszert péntekenként használják a legtöbben – tájékoztatott a vasúttársaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.