Már 2,5 millió szalagos adattárolót gyártott le nálunk a HP

Csak Magyarországon csinálnak ilyet.

NT
2014. 01. 31. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen a külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint Gonda Gábor, a HP Magyarország Kft. vezérigazgatója közösen leplezték le a készülék emlékplakettjét. Szijjártó Péter kijelentette: egyszerre ünnepelik a magyar kormány stratégiai partnerének üzleti és technológiai sikerét és a magyar–amerikai gazdasági együttműködés újabb sikerpontját. Emlékeztetett arra, hogy a kormány eddig 38 nagyvállalattal kötött stratégiai megállapodást, amely cégek azóta 650 milliárd forintnyi új beruházást hoztak az országba és 5500 új munkahelyet teremtettek.

Közlése szerint március elejéig további négy nagyvállalattal kötnek stratégiai megállapodást, amelyekkel a kormány fő célja az, hogy a nagy nemzetközi vállalatcsoportok magyarországi cégeit versenyelőnyhöz juttassák saját cégeiken belül. A megállapodással – amely a kutatás-fejlesztési területre, közös beszállítói programokra is kiterjed – tudják az anyacégeiknek bizonyítani, hogy Magyarországon a kormány befektetésre érdemes környezetet hozott létre. Kijelentette: a HP sikere mutatja a stratégiai együttműködési megállapodások sikerének minden elemét.

Az amerikai cég a világ legnagyobb informatikai vállalataként úgy ért el kimagasló technológiai sikert, hogy közben 20 magyar kis- és közepes vállalkozással működött együtt, megteremtve számukra a folyamatos fejlődés, bővülés és munkahelyteremtés lehetőségét – hangsúlyozta Szijjártó Péter. „Ha a nemzetközi óriásvállalatok sikeresek Magyarországon, akkor sikeres a magyar kkv-szektor is” – fogalmazott. Kiemelte, hogy a HP 20 éve működik Magyarországon, 2500 embernek ad munkát, és tavaly 205 új munkahelyet teremtett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.