Még az idén bankká alakul a takarék?

A tulajdonosok a felügyeleti vizsgálat lezárta után továbbra is a szövetkezet bankká alakítását tervezik.

2014. 01. 10. 4:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hitelezést ugyan ideiglenesen leállították, a legkisebb ügyfelek hitelezése azonban jelenleg is zavartalanul működik, egymillió forintig bárki vehet fel kölcsönt a szövetkezettől. A betétesek pénze biztonságban van, a tulajdonos szerint elképzelhető, hogy már a jövő héten lezárul a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti eljárása. Ismeretes, az MNB 2013. november 5-én rendelt ki felügyeleti biztosokat a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezethez.

Az ország ma már tizenötödik legnagyobbnak számító takarékszövetkezeténél három év alatt hétszeresére nőtt a hitelállomány – vélhetően ezzel hívta fel magára a felügyelet figyelmét. Török Péter szerint bár eddig takarékszövetkezetként működtek, a tulajdonosi körnek már a kezdetekben is az volt a szándéka, hogy idővel bankká alakítsák a szövetkezetet, az erre irányuló kérelmet 2012 nyarán nyújtották be. – Növekedési adataink hasonlóak az induló kis magyar bankokéhoz – hangsúlyozta. Elmondása szerint amint lezárul az MNB vizsgálata, és megkapják a bankká alakuláshoz szükséges ajánlásokat – és sikerül teljesíteni a feltételeket –, még az idén bank lesz a takarékból.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.