Szijjártó: Az intézkedések egységes struktúrává álltak össze

Az államtitkár az elkövetkező években gazdasági növekedésre számít.

WL
2014. 01. 30. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár a Világgazdaság című gazdasági napilap konferenciáján kiemelte: 2014-ben a GDP várhatóan 2 százalékkal emelkedik, és 2015–2016-ban is a gazdaság bővülésére számít a kormány, 2014-ben a belső kereslet is erősödni fog.

A kormány idén is újabb stratégiai megállapodásokat kíván kötni nagy vállalatcsoportok magyarországi leánycégeivel, az Eximbank pedig idén 280 milliárd forint új kihelyezést tervez a magyar kivitel segítésére, ezzel is támogatva a gazdaság további bővülését – mondta Szijjártó Péter.

A Költségvetési Tanács nem aggódik az idei folyamatok miatt, mert a gazdasági helyzet összehasonlíthatatlanul jobb, mint például két éve, ugyanakkor év közben elképzelhető kiigazítás a büdzsében. Erről Kovács Árpád, a tanács elnöke beszélt a Magyar Hírlapnak adott, csütörtökön közölt interjúban. Az elnök szerint reális a kormány kétszázalékos növekedési terve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.