További százmilliók a tanyákon élők támogatására

2011 óta összesen 5,8 milliárd forint jutott a Tanyafejlesztési Programra.

NT
2014. 01. 30. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára csütörtökön az Országházban megrendezett szakmai tanácskozáson a szaktárca közleménye szerint elmondta, hogy 2011 óta összesen 5,8 milliárd forint jutott a Tanyafejlesztési Programra.

A kizárólag nemzeti forrásból megvalósuló program keretében eddig 963 pályázat részesült vissza nem térítendő állami támogatásban, a nyertesek között közel 600 egyéni tanyai lakos és tanyagazda volt, akik például gazdaságukat fejleszthették, tanyájukat villamosíthatták.

Budai Gyula hangsúlyozta: a kormány kiemelt célja a villany nélküli tanyák 2020-ig történő teljes körű villamosítása, valamint az is, hogy a tanyákat járható utakon lehessen megközelíteni. Az államtitkár leszögezte, a kormánynak és a szaktárcának szándékában áll a program folytatása, amelynek hatására, hazánk tanyarendszere teljesen megújulhat – áll a közleményben.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.