13 ezer repülőt kell összerakni

A Boeingnek ez 1900 milliárd dolláros piacot jelent.

NT
2014. 02. 10. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai gyártó közleménye szerint a fejlődés két fő mozgatója a térség gazdasági növekedése és az utasszám emelkedése, ennek köszönhetően a világ új repülőgéppiacának 36 százalékát fedheti le a kelet-ázsiai térség.

Randy Tinseth, a Boeing alelnöke Szingapúrban, a repülőgépszalon előtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a következő húsz évben a világ légiforgalom-növekedésének csaknem felét a csendes-óceáni térség forgalomnövekedése adhatja. Az itteni légitársaságok flottája a jelenlegi ötezerről megháromszorozódhat 2032-re, hogy ki tudják szolgálni a folyamatosan növekvő igényeket.

A Boeing kutatása szerint elsősorban a keskenytörzsű gépek lehetnek kelendők, amelyek 69 százalékát tehetik ki a teljes rendelésállománynak, ennek hátterében a diszkont-légitársaságok egyre nagyobb száma és az Ázsián belüli utazás bővülése állhat.

A szélestörzsű gépek piacán az everetti gyártó arra számít, hogy ezekre a típusokra a teljes rendelés 28 százaléka eshet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.