A konszern „létfontosságú eleme” az Opel

A General Motors két évvel meghosszabbította három németországi üzemben a foglalkoztatási garanciát.

SZN
2014. 02. 02. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opel egyik szóvivőjének vasárnapi bejelentése szerint a cégvezetés és a szakszervezetek megállapodása értelmében a rüsselsheimi, az eisenachi és a kaiserslauterni üzemekben 2018-ig üzemgazdasági okokból nem lesz elbocsátás.

A rüsselsheimi üzem emellett megkezdi egy, az Opel Insignia platformjára épülő új GM modell gyártását. Eisenach garanciát kapott arra, hogy szerepe lesz az Adam és a Corsa modellek következő generációjának gyártásában is. Kaiserslautern szerepköre a konszernen belül pedig egy újabb pillérrel bővül a részegységgyártásban.

A bochumi üzemet az Opel 2014 végén zárja be. Eredetileg két évvel később tervezte bezárni a több mint 3 ezer alkalmazottat foglalkoztató üzemet az Opel, a döntést azonban megváltoztatta, mivel az alkalmazottak – ellentétben a többi üzemmel – nem egyeztek bele az IG Metall szakszervezettel kialkudott szanálási programba.

A GM új elnöke, Mary Barra németországi látogatásán a konszern „létfontosságú elemének” nevezte az Opelt. A márka 14 éve első alkalommal tudta növelni piaci részesedését Európában, és 2016-tól már nyereséges működésre számít.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.