A várakozásoknak megfelelően alakultak a számok

Az államháztartás központi alrendszerének januári hiánya 75,4 milliárd forint.

LR
2014. 02. 20. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központi költségvetés 166,6 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 54,6 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 36,6 milliárd forintos szufficittel zártak. 2013 januárjában az államháztartás központi alrendszerének deficitje 2,5 milliárd forint volt. Az NGM kifejti: a két év januári egyenlegének eltérő alakulásában elsősorban a központi költségvetési szervek kiadásainak és szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok (azon belül is az európai uniós programok) bevételeinek és kiadásainak eltérései játszottak szerepet. Emellett jelentős mértékben meghaladták a tavaly januári kiadásokat a helyi önkormányzatok támogatásai is, amelyek a magasabb törvényi előirányzatból, illetve a nagyobb arányú nettó finanszírozásból fakadnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.