A végéhez ért a kasszabotrány?

Már biztosan nem forgalmazhatók az Alt Cash engedélyektől megfosztott gépei.

2014. 02. 12. 3:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) az Alt Cash Kft. által múlt hét pénteken benyújtott újabb kérelmeit, amelyekkel a cég a januárban forgalomból kivont NR–300-as, NR–240-es és NR–440-es online pénztárgépek ismételt piacra dobását célozta meg. A hivatal honlapján közöltek szerint azután döntöttek így, hogy a társaság egy közösségi oldalon arra buzdította korábbi megrendelőit: a kormány által megszabott február 16-i határidőig ne rendeljenek másik forgalmazótól, mert látnak esélyt a gyorsított eljárásban kérelmezett újabb engedélyek megszerzésére.

Az Alt Cash Kft. közleménye miatt több kereskedő várt az új megrendeléssel, viszont ezzel veszélybe került a nekik járó, az online átállást segítő ötvenezer forintos állami támogatás, valamint az a 20-30 ezer forintos előleg, amit az Alt Cashnek korábban befizettek. Becslések szerint ez két-három milliárd forintot jelent, amit a kormány átvállal a pórul járt kisvállalkozásoktól, amennyiben jövő hétfőig leadják megrendelésüket egy másik kasszára, és üzembe is helyezik e hónap végéig. Mivel a kártalanítást később az adóhatóság hajtja be az Alt Cash Kft.-n, ezért a cég mindent megtett annak érdekében, hogy készleten lévő többezernyi kasszáját mégis piacra tudja dobni.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.