Az EU piacait felosztották, keletre kell nyitni

Meg kell valósítani a hazai kkv-k helyzetbe hozására irányuló kormányzati törekvéseket is – mondta Berényi János.

MD
2014. 02. 10. 6:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap hétfői számában megjelent interjúban a HITA elnöke kiemelte: mintegy négyezer középvállalkozással állnak kapcsolatban, közülük kerülnek ki azok, amelyek piacképes termékekkel rendelkeznek, és külföldön is eséllyel jelenhetnek meg.

Berényi János elmondta: az általa vezetett hivatal több mint száz befektetési projektben vesz részt, és ezekből harminc már nagyon közel van a megvalósuláshoz.

Köztudott, hogy a magyar gazdaság szorosan kapcsolódik a külpiacokhoz. A kormány tavaly elfogadott külkereskedelmi stratégiája a keleti nyitás politikájára épít, a Nyugat egyidejű megtartásávalolvasható a Financial Times január végi cikkében, melyet Varga Mihály jegyez. A nemzetgazdasági miniszter szerint a cél az EU-n belül elért eredmények megőrzésével és lehetőség szerinti növelésével egy időben a kereskedelem bővítése magas fejlődési potenciált mutató országokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.