Bajnaiék is kétszázalékos növekedést látnak

A volt miniszterelnök alapítványa pénzelte a KFI felmérését.

MNO
2014. 02. 04. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romhányi Balázs, a KFI vezetője az intézet keddi sajtótájékoztatóján a 2014–2017-re vonatkozó, a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány támogatásával készült technikai kivetítést ismertetve elmondta: mivel a növekedést elsősorban állami beavatkozások generálják, arra számítanak, hogy – újabb intézkedések hiányában – a kibocsátás bővülési üteme már 2015-ben visszaesik egy százalék alá, a 0,5-1 százalék közötti potenciális növekedési ütem környékére. Ezzel szemben volt olyan elemző, aki korábban jövőre 4 százalékos bővüléssel számol.

Bajnaiékkal szemben London derűlátóbb, egyes elemzők háromszázalékos ugrást várnak az idei évre. A pozitív tendenciát már jól tükrözik a legutóbbi adatok is: az Eurostat szerint Magyarország az Európai Unió országai közül a negyedik helyen végzett a gazdasági növekedést tekintve a tavalyi harmadik negyedévben.

A Magyar Nemzet áprilisban számolt be arról, hogy több mint kétszázmillió forint adományt kapott 2011–2012-ben a Haza és Haladás Alapítvány. Bajnai Gordonékat Amerikából támogatták a legbőkezűbben, a Soros Györgyhöz köthető Center for American Progress az adományok több mint felét adta. A bőkezű adakozók közé tartozott Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter is.

A magyar származású üzletember Bajnaiék mellett más szervezeteket is támogat: a Társaság a Szabadságjogokért, a Krétakör Alapítvány és az Átlátszó.hu is kedvezményezettjei között van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.