Bankcsődök jöhetnek az EU-ban

Több olyan bank is működik az unió gazdaságaiban, amelyek jövője teljesen kilátástalan.

Magyar Nemzet
2014. 02. 11. 3:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy pontosan melyek ezek a pénzintézetek, arról Daniele Nouy nem ejtett szót, nem kell azonban Portugáliáig vagy Görögországig mennünk példát keresve. Bajba került pénzintézetet találunk a szomszédban is. A Hypo Alde Adria bank kapcsán az osztrák pénzügyminiszter lebegtette meg, hogy sokszori tőkeinjekció után egyszer csak bezárulhatnak a források, és sorsára hagyják a régóta a csőd szélén tántorgó pénzintézetet.

A Hypo bukása a szakemberek szerint nem érintené hazánkat, nem úgy a romániai Astra biztosító várható csődje. A bukaresti pénzügyi felügyelet átszámítva 86 milliárd forintos hiányt tárt fel a társaságnál, s több autószerviz is hiába vár a biztosító pénzére. A társaság magyar fiókcégének 200 ezer, főleg kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfele van.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.