Betörhetnek a norvég piacra a hazai borok

Az északi ország budapesti nagykövete szerint jelentősen erősíthető a norvég-magyar kereskedelem.

SZN
2014. 02. 12. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tove Skarstein, Norvégia budapesti nagykövete a lapnak adott interjúban kifejtette: a magyar-norvég kereskedelmi forgalom bővítési lehetőségeinek feltérképezését egyik feladatának tartja. Szerinte a magyar élelmiszerek, különösen a bor exportjában vannak még lehetőségek, emellett erősíteni kellene az export ösztönzésével foglalkozó magyar szervezetek norvégiai jelenlétét.

Az interjúban a nagykövet elmondta azt is, hogy a Norvég Alap zöldipari innovációs programjára 80 cég jelentkezett, folyik a beadott pályázatok értékelése, a sikeres pályázók – reményeik szerint – nyáron kezdhetik majd megvalósítani a támogatott projekteket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.