Csökkent a Daimler nyeresége

A Mercedes-Benzet gyártó Daimler AG profitja a tavalyi utolsó negyedévben csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

NT
2014. 02. 06. 10:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt elsősorban az idézte elő, hogy az összehasonlítás alapjául szolgáló 2012. utolsó negyedévi adózott eredményét egy egyszeri tétel, az Airbus repülőgépeket is gyártó EADS-ben lévő részesedés eladásából származó bevétel húzta fel.

A cég adózott eredménye 36 százalékkal, 1,7 milliárd euróra csökkent a tavalyi utolsó három hónapban. A társaság teljesítményét jobban tükröző, kamatfizetés és adózás előtti eredmény (ebit) 45 százalékkal, 2,5 milliárd euróra emelkedett. A vállalatcsoport bevétele 8 százalékkal, 32 milliárd euróra bővült.

A Daimler legnagyobb üzletága, az autógyártó Mercedes-ágazat adózás előtti nyeresége 63 százalékkal, 1,4 milliárd euróra ugrott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.