Ez komoly diplomáciai siker Magyarország számára

Ebben az évben indítja el a HungaroControl Koszovó magas légterének irányítását.

WA
2014. 02. 17. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az évben indítja el a HungaroControl Koszovó magas légterének irányítását, miután egy nemzetközi pályázaton erre Magyarország és a HungaroControl kapott megbízást a NATO-tól – mondta Szepessy Kornél, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek adott interjújában. A tervek szerint áprilisban kezdik el a szolgáltatás nyújtását, ehhez elengedhetetlen a regionális partnerek, a hazai és nemzetközi szervezetek együttműködése. Szepessy Kornél ezzel kapcsolatban azt mondta, a feladat komoly diplomáciai siker Magyarország számára, a HungaroControlnak pedig elsősorban szakmai kihívás, csak másodsorban pénzügyi érdek, mivel a bevételek a hazaihoz képest alacsonyak lesznek, mert a becsült átrepülő forgalom is mérsékelt az itthonihoz mérten.

Emellett a HungaroControl folytatja a három és fél éve elkezdett programját: világszínvonalúvá fejleszti a technikai-technológiai infrastruktúrát, műszaki hátteret és jóval hatékonyabbá teszi a társaság belső működését is. Szepessy Kornél megjegyezte: nagy jelentősége van annak, hogy a HungaroControl világviszonylatban is technikailag fejlett, ezt az érdekérvényesítés során is fel tudják használni.

Az elmúlt évek legfontosabb fejlesztései között említette a vezérigazgató az új üzleti folyamatszervezési modell bevezetését a cégen belül, a kutatás-fejlesztési és szimulációs központ (CRDS), a képzési központ (Entry Point Central) megvalósítását, az új irányító központ és a MATIAS irányító szoftver továbbfejlesztését, a gépek érkezéskori folyamatos süllyesztését lehetővé tevő eljárás (Merge Strip) bevezetését is. Utóbbival kapcsolatban jelezte, irányító szolgálatok és légitársaságok is érdeklődnek az eljárás iránt, mivel az gazdaságosabb üzemelést tesz lehetővé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.