Fejlesztenek Kunszentmártonban

Gyártócsarnokot épít európai uniós támogatással a német tulajdonú Euraseal Bt.

BL
2014. 02. 21. 21:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz Tibor cégvezető elmondta: a Sátoraljaújhelyen működő, döntően autóipari beszállító vállalkozás új projektjét 260 millió forintból valósítja meg, amelyhez az Új Széchenyi terv észak-alföldi regionális programjából 100 millió forintos támogatást nyert. A cég német tulajdonosa megrendelőik közelsége, azaz a kedvező szállítási költségek és a leendő M44-es autópálya miatt döntött úgy, hogy a tiszazugi települést választja új telephelye színhelyéül – tette hozzá Orosz Tibor.

Tájékoztatása szerint beszállítói lesznek egyebek között a kecskeméti Mercedes autógyárnak, emellett orosházi és békéscsabai cégek megrendeléseit elégítik ki. A 2014 augusztusáig felépülő gyártócsarnok háromszintes lesz, amelyben a gyártótéren túl irodákat és szociális helyiségeket alakítanak ki. A gyártás három év alatti felfuttatása kedvező üzletmenet esetén 40-50 fős létszámfejlesztéssel járhat együtt. A harmadik évben 100 millió forintos többletbevétellel számolnak, így akkorra megtérülhet a beruházás.

Czuczi Mihály, a település független polgármestere jelezte: a város szakképző iskolája, ha a cég igényli, kész fémmegmunkáló szakemberek képzésére.

Az Euraseal Bt. a baden-württembergi Heiche cégcsoport leányvállalataként 2006-ban települt Sátoraljaújhelyre, a céget az egyre keletebbre terjeszkedő autógyártás hívta életre. Fő tevékenysége az öntvényimpregnálás, azaz a tömítés, a sorjázás, az egyre inkább igényelt alkatrészmosás, valamint az öntött tömítések készítése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.