Fejlesztés: új gyártósor, új munkahelyek Veszprémben

A veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. 512 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

NT
2014. 02. 11. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság keddi közleménye szerint a fejlesztésnek köszönhetően bővült a gyártóterület és az irodarész, s összesen 152 új munkahelyet teremtett a vállalat. Bővült a vállalat előtti parkoló, illetve a megnövekedett termelés miatt új magasraktárt is kialakítottak.

A Continental Automotive Hungary Kft. összesen csaknem15 milliárd forint értékben hajt végre beruházási és munkahelyteremtési programot a 2009 és 2014 közötti időszakban a budapesti és veszprémi gyáraiban, hét pályázati projekt keretében – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a cég a bővítésekhez kétmilliárd forintnyi támogatást vesz igénybe európai uniós és kormányzati forrásból és a két telephelyen összesen 477 új munkahely létrehozását vállalta.

A Continental Magyarországon hat gyárral és egy értékesítési központtal van jelen, s több mint hatezer munkavállalót foglalkoztat. Ezen belül a magyar leányvállalat tavaly 1586 főt foglalkoztatott, s 62 milliárd forint árbevételt ért el.

A Continental világszinten, az előre jelzett 2013-as 33,3 milliárd eurós forgalmával, a vezető autóipari beszállítók közé tartozik. A cég például fékrendszereket, hajtómű- és futóműkomponenseket és rendszereket, járműelektronikát, gépjárműabroncsokat és egyéb műszaki termékeket gyárt, illetve iparági szolgáltatásokat nyújt. A vállalat mintegy 177 ezer munkatársat foglalkoztat 46 országban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.