Jó évet tudhat maga mögött Soros György

Ismét az élen áll a hedge fund menedzserek listáján Soros György: Quantum Endowment alapja tavaly 5,5 milliárd dollár nyereséget ért el.

KG
2014. 02. 10. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LCH Investment összeállítása alapján így 400 millió dollárral több profitot termelt Soros, mint a második helyre visszacsúszó Ray Dalio által fémjelzett Bridgewater Pure Alpha – írja az mfor.hu.

A portál beszámolója szerint a Quantum történetének második legjobb éve volt a 2013-as, ha a dollárban kifejezett hozamokat vizsgáljuk. Sorosék utoljára 2009-ben értek el hasonló sikert, amikor is 29 százalékos éves hozamot könyvelhettek el, köszönhetően annak, hogy időben felismerték a közvetlen pénzügyi válság végét. Aztán 2010-ben mindössze 2,5 százalékot „hoztak össze”, 2011 első felében pedig hat hónap alatt mínusz 6 százalék volt az eredmény. Ezután Soros közel 1 milliárd dollárt visszafizetett külső befektetőinek, és onnantól kezdve csak saját, illetve családi vagyonát kezeli Scott Bessent segítségével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.