Már két hete nem értékesít kötvényeket Oroszország

A gazdaságuk nagyon jó formában van, nem szorulnak rá.

NT
2014. 02. 04. 20:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötvényárverések elmaradását „a piaci körülmények elemzésének a szükségességével” indokolta a minisztérium kedden ismertetett közleménye.

Az orosz kötvényhozamok jelentősen nőttek az év eleje óta. Elemzők szerint ha Moszkva a jelenlegi bizonytalan nemzetközi környezetben adósságpapírt adna el, azt csak hozamemelkedéssel tehetné meg.

A feltörekvő piacok – ahova az orosz is tartozik – komolyan megsínylették a jelentős tőkekivonást az után, hogy az amerikai jegybank (Fed) fokozatosan szűkíteni kezdte mennyiségi enyhítését.

Oroszország, amelynek az államháztartási hiánya idén várhatóan a hazai össztermék (GDP) 0,5 százaléka lesz csupán, különösebben nincs rászorulva hitelfelvételre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.