Megbírságolták a Dunakanyar Takarékszövetkezetet

A szövetkezet megsértette a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB-rendelet több részét.

TK
2014. 02. 04. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MNB honlapján olvasható határozat szerint a jegybank pénzügyi stabilitási tanácsa határozatban állapította meg, hogy a Dunakanyar Takarékszövetkezet megsértette a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB-rendelet több részét, így a fizető fél és a kedvezményezett értesítésére, a munkanap zárási időpontjára, a megbízás átvételi időpontjára, a fizetési megbízások teljesítési határidejére, az ügyfelek javára beérkező fizetési műveletek összegének haladéktalan rendelkezésére bocsátására és az ügyfelek fizetési számláján a jóváírási értéknap alkalmazására vonatkozó szabályokat.

A jegybank kötelezte a takarékszövetkezetet, hogy maradéktalanul tegyen eleget az MNB-rendeletben foglaltaknak, a továbbiakban pénzforgalmi tevékenységét jogszerűen végezze, illetve a feltárt jogszabálysértésekről tájékoztassa ügyfeleit. Ennek érdekében legkésőbb 2014. március 31-ig meg kell tennie a szükséges intézkedéseket, és azok teljesítését megfelelő dokumentumokkal igazolnia kell.

A Dunakanyar Takarékszövetkezet által elkövetett jogszabálysértéseket részben az intézmény rendszerei, illetve folyamatai okozták, továbbá egyes szabályszegések évek óta változatlan tartalmú jogszabályi előírásokat érintettek – írja az MNB.

A jegybank 2013. október 1-jén megalakult pénzügyi stabilitási tanácsa a pénzforgalmi ellenőrzési tevékenység során kiemelten veszi figyelembe az ügyfelek jogainak megsértését, és különösen fontosnak tartja a pénzforgalmi szabályok betartásának ellenőrzését, elítél minden jogszabályszegést, és ennek megfelelően a továbbiakban is kellő szigorral fog fellépni a pénzforgalmi szolgáltatást nyújtó intézmények ellenőrzése során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.