Növekszik az állatjóléti támogatás

Jelentősen, 8,5 milliárd forintra emelkedik a sertés állatjóléti támogatás keretösszege az idén.

LR
2014. 02. 08. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára az eseményen emlékeztetett: a sertés állatjóléti támogatásra 2010-ben mindössze 6 milliárd forint volt felhasználható. Ezt az összeget a szaktárca az aszályos időjárásra tekintettel, nemzeti hatáskörben 2012-ben 20 százalékkal, 7,2 milliárd forintra emelte. Hozzáfűzte: a Vidékfejlesztési Minisztérium a 2014-es költségvetés tárgyalásakor sikeresen képviselte álláspontját és ennek eredményeként vált lehetővé, hogy a sertés állatjóléti támogatásra fordítható keretösszeg ismét emelkedjen.

Sikerként könyvelhető el az is, hogy a minisztérium erőfeszítéseinek köszönhetően az Európai Bizottság engedélyezte Magyarország számára a sertés állatjóléti támogatás 2018 december végéig történő fenntartását – mondta az államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.