Országosan is számon tartják a családi vállalkozást

Átadták pénteken a túrkevei székhelyű fémszerkezetgyártó Kevefém Kft. átalakított és felújított második telephelyét.

BL
2014. 02. 14. 19:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntően agrártevékenységgel foglalkozó Kunságban különösen figyelemre méltó, hogy egy családi jellegű vállalkozás országos szinten is számon tartott, komoly foglalkoztató céggé váljon és magas szintű ipari kultúrát teremtsen ezen a vidéken – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a létesítmény átadásán.

A Kevefém Kft. olyan nagyméretű fémszerkezeteket gyárt, amelyek hidak, épületek és stadionok tartóelemeit jelentik, és erre ma kevesen képesek Magyarországon – tette hozzá a politikus.

Szöllősi Lajos cégvezető elmondta, az 1990-ben alakult kft. építési és acélszerkezeti munkákat is végez, több hazai és külföldi helyszínen dolgozott, rádiótelefon-tornyok százait építette fel, a cég készítette a fővárosban a 4-es metró pályájának acélszerkezeti elemeit is, s most egyebek mellett a debreceni futballstadionban dolgoznak. Telepeik alapterülete 22 ezer négyzetméter, gyártó tevékenységet hét és fél ezer négyzetméteren végeznek, 130-150 embert foglalkoztatnak.

A cégvezető üzletmenetükről elmondta, az elmúlt tíz évben exportbevételük elérte a 6 millió eurót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.