Ötven új munkahely lesz Nyírbátorban

A gyógyászati segédeszközöket gyártó Coloplast Hungary Kft. több mint 1,5 milliárd forintból ruház be.

BL
2014. 02. 05. 20:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sztomaterápiás eszközöket, katétereket és modern kötszereket gyártó társaság 391,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv A magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása című pályázatán. Az 1,506 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően ötven új munkahely jött létre.

A Coloplast a pályázati projekt keretében új termékek gyártásához szükséges gyártóberendezések beszerzésével és korszerű, tisztateres ellátórendszer kiépítésével bővíti nyírbátori bázisát. A program befejezését követően exportpiacokra gyártanak gyógyászati segédeszközöket.

A Coloplast A/S 1957-ben Dániában alakult, tevékenységét sztomaterápiás eszközök gyártásával kezdte. Termékeit elsősorban kórházakban, szakrendelőkben és egyéb egészségügyi intézményekben alkalmazzák. A társaságnak világszerte több mint nyolcezer dolgozója van. A Magyarországon 2001 óta jelenlévő cég Tatabányán és Nyírbátorban rendelkezik gyártóegységgel, itt körülbelül 2200 munkavállalót foglalkoztat.

A társaság első alelnöke tavaly szeptemberben jelentette be, hogy összesen 21 milliárd forint értékű gyártókapacitás-bővítés keretében a következő években több mint hétszázzal növelik a munkavállalók számát.

A nyilvános cégadatok szerint a Coloplast Hungary Kft. 2012-ben 56 milliárd forintot meghaladó árbevétel mellett 3,021 milliárd forintos adózott eredményt ért el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.