Pénztárgépek: döntött a kormány

Április 30-ig igényelhetik a támogatást a visszavont engedélyű pénztárgépet rendelők.

KG
2014. 02. 27. 10:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány prioritásként kezeli az önhibájukon kívül bajba jutott vállalkozásokat, és elkötelezett amellett, hogy a jóhiszeműen eljáró vállalkozókat ne érhesse kár – mondta az államtitkár. A kormány az első körben a befizetett előlegek, vételárak átvállalásáról döntött, a második körben, a szerdai kormányülésen pedig úgy határozott, hogy kitolja a támogatás igénybevételéhez szükséges határidőt április 30-ig – tette hozzá.

Szatmáry Kristóf azt is elmondta, hogy a tárca már dolgozik a rendeletmódosításon, amely lehetővé teszi az érintett vállalkozóknak, hogy április 30-ig 50 ezer forinttal olcsóbban jussanak hozzá a megrendelt online pénztárgépekhez. Az intézkedésnek köszönhetően egy vállalkozót sem érhet kár az engedélyek visszavonása vagy egy ügyfeleit becsapó, azóta eltűnt cég miatt – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A kormány mindhárom pénztárgép-forgalmazó cég ellen fellép, behajtja a vállalkozók követeléseit.

Pénztárgépek - Április 30-ig igényelhetik a támogatást a visszavont engedélyű pénztárgépet rendelők

 

A kormány úgy döntött, hogy a visszavont engedélyű pénztárgépet forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek 2014. április 30-ig meghosszabbítja az 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére nyitva álló üzembe helyezési határidőt – közölte Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-vel.

 

A kormány prioritásként kezeli az önhibájukon kívül bajba jutott vállalkozásokat és elkötelezett amellett, hogy a jóhiszeműen eljáró vállalkozókat ne érhesse kár – mondta az államtitkár. A kormány az első körben a befizetett előlegek, vételárak átvállalásáról döntött, a második körben, a szerdai kormányülésen pedig úgy határozott, hogy kitolja a támogatás igénybevételéhez szükséges határidőt április 30-ig – tette hozzá.

 

Szatmáry Kristóf azt is elmondta, hogy a tárca már dolgozik a rendeletmódosításon, amely lehetővé teszi az érintett vállalkozóknak, hogy április 30-ig 50 ezer forinttal olcsóbban jussanak hozzá a megrendelt online pénztárgépekhez. Az intézkedésnek köszönhetően egy vállalkozót sem érhet kár az engedélyek visszavonása vagy egy ügyfeleit becsapó, azóta eltűnt cég miatt - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

 

A kormány mindhárom pénztárgép forgalmazó cég ellen fellép, behajtja a vállalkozók követeléseit.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.