Szárnyal a győri Nemak

Újabb gyárfejlesztés várható a következő években.

LM
2014. 02. 18. 9:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 150 millió eurós árbevétel tíz százaléknál is magasabb bővülés 2012-höz képest, ami visszatérés a 2008-ban kitört válságot megelőző egy évtized emelkedéséhez – mondta, jelezve: az idei célkitűzés a 165 millió euró elérése, és létszám 40-50 fős bővítése.

Hozzátette, a fejlődés fontos eleme, hogy mind nagyobb szakember-igényű tevékenységet folytatnak, a megfelelően képzett gárda megtartása érdekében pedig a helyi szakiskolával is együttműködnek, de saját oktatócentrumot is kialakítottak. Jelenleg 850-900 munkatársat foglalkoztatnak, a létszám úgy alakul, ahogyan ezt a termelés igényli.

Elmondta, egy 2012-es, 30 millió eurós fejlesztés eredményeképpen negyedével nőtt a társaság addig évi kétmillió darabos termelése. Az 1979-ben alakult mexikói Nemak csoport legnagyobb európai hengerfejgyára az Opelt és a Renault-t, az Audit és a BMW-t látja el termékeivel. A győri gyárat 2007-ben vásárolta meg a társaság.

Közölte, három-négy éven belül újabb gyárfejlesztési ütem várható, mivel a portfolió kezd szélesedni, mind komplikáltabb hengerfejeket gyártanak.

Ismert, a kormány komoly hangsúlyt fektet az autóipar helyzetbe hozására, legutóbb a német Knorr-Bremse vállalatcsoporttal kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.